Tuesday, February 21, 2012

Rintaliiviongelmani tällä hetkellä / My bra problems at the moment

The quadraboob
1. Koko Helsingissä (tai tietoni mukaan edes pääkaupunkiseudulla) ei myydä minun kokoani. Tiedän kuitenkin, ettei se ole erityisen harvinainen koko.

2. Olen nettikauppaostosten varassa ja se ärsyttää minua. Jatkuvaa odottelua ja postissa ravaamista. Lisäksi olen myös nettikaupoista tehnyt vääränkokosia ostoksia, kun en ole vielä osannut arvioida rintaliivien istuvuutta tätäkään vähää kuin nyt.

3. (Suomalaisten) kohtalotoverin puute. Toivoisin naisia, joiden kanssa voisin keskustella ongelmista rintaliivien kanssa. Lisäksi joukossa on voimaa, ja minun tekisi mieli kerätä vaikka addressi alusvaateliikkeisiin kokovalikoiman laajentamisesta ja palvelun parantamisesta. Onneksi perustin tämän blogin ja olen saanut tosi hyviä kommentteja teiltä lukijoilta! Lisäksi Suomen ulkopuolella on aika laaja rintaliivibloggaajien yhteisö, jolta saa tukea.

Tekee minut surkeaksi. This makes me sad.
Carriwell
4. Minulla ei ole tällä hetkellä yksiäkään kovin käyttökelpoisia liivejä. Käytän lähinnä sporttitoppeja ym. ei-kovin-tukevia ja rinnat yhteen litistäviä ratkaisuja, etten joutuisi ahdistumaan painavista kaarituista. Kaarituet (vääränkokoisissa) rintaliiveissä aiheuttavat kamalaa tunnetta siitä, ettei voi hengittää.
      Sporttitopit ovat ihan mukavia, mutta ne hiertävät rintojeni alle punaisia kipeitä jälkiä (kai sen takia, että ne eivät pysy paikoillaan samalla tavalla kuin kunnon rintaliivit) ja rintani hikoilevat kun ne ovat päivät pitkät yhteenpuristuneina.

5. Rahanmeno. Teen virheostoksia virheostosten perään, ahdistun siitä ettei tilanne parane ja köyhdyn koko ajan.

6. Pettymykset ja viha. Toivon aina, että seuraava ostos parantaa rintaliivitilannettani. Tähän mennessä niin ei ole käynyt. En tiedä, jaksanko enää edes toivoa.

Mitkä ovat sinun rintaliiviongelmasi? Kerro niistä kommenteissa ja anna vertaistukea!

In English:

1. I live in Finland's biggest city Helsinki and no one sells my size. I don't know anyone selling my size even near Helsinki. I know, that my size even isn't that rare.

2. I have no other options then trying to buy bras online. It annoys me. There's a lot of waiting and running to the post. I have also bought wrong sized bras online, because I haven't known how the bra should fit on me. I'm hoping that's changing once I've learned a bit about bra fitting.

3. I have no Finnish companion in this misfortune. Starting this blog has helped a bit and fortuntely there's a lot of bra bloggers from other countries. I fantasize about writing a petition for lingerie shops that the size range should be better and the fitting should improve, too. 
The shelf

4. I have no bras that I can wear for more than a few hours at the moment. I wear these kinds of crop tops and bralettes because the wires just feel so uncredibly uncomfortable. I don't know if it's because of the wrong size or because of my body or breast shape. Maybe they just don't make wired bras that I could wear?
     The bralettes and sport tops feel kind of comfortable, although the support isn't very amazing. They also give me a mono-boob, but I don't actually mind that. But I do mind the sweating and the fact that I get painful red marks under my boobs because these sport top -solutions just don't stay in place the way a proper bra does.

5. Money. I buy bad fitting bras one after another and get poorer and poorer.

6. Disappointmets and anger. I always hope that my next buy will make my situation better. It never does. 

Do you have bra problems? Please, share in the comment box.

11 comments:

 1. I just saw this after I wrote my newest post (on signs of a poor bra fit) - maybe it relates or can help?

  That sounds really tough and frustrating, though! I have to order all my bras online too, but at least I usually have a pretty good idea of my size, and most everywhere ships to the U.S.

  I'm sorry if you've already posted about this, but have you tried going off of *good* bra measuring instructions or calculators to estimate your size and get an idea of what sizes to try to order?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks a lot for your comment! I read your great post and many of the signs are the same ones that I've written about in my previous posts below.

   I have a bit of hope that things will get better. I've tried some bra size calculators bra bloggers suggest and most of them seem to put me somewhere 40-42 in band and GG-HH in cup (UK sizing).

   I haven't really gotten to try these sizes yet because I have to order them online and I'm currently waiting an order of Curvy Kate Romance in 40HH. I thought it was best to try the bigger sizes first as I have some armpit fat that could be shoved in the cup. :D So, I'll post about my situation (possibly with photos) once i receive my order.

   Delete
  2. That sounds like a good plan... good luck!!
   (You've probably seen this blog: http://fullerfigurefullerbust.wordpress.com/ , but if you haven't, she has some personal great reviews of bras in the 36H (but ranging from 34-38GG-J) range, which may be closer to your size than many other bloggers)

   Delete
  3. Oh yes, I absolutely adore Georgina's blog. I'm such a fanatic that I read all lingerie blogs I've stumbled upon, close to my size or not. :-)

   Delete
 2. Another thing I just thought of - do you know anything about the Tallinn Lingerie "Scene"?
  When I stay in Helsinki I love going to Tallinn, and I remember I was pretty impressed by the nice little designer boutiques and stuff in the city center.

  Maybe there are some lingerie pearls hidden somewhere too?

  xoxo denocte

  ReplyDelete
  Replies
  1. Actually I have no idea about the situation in Tallinn! I guess I've always been afraid of bad fittings but now it seems like I do a better job myself than an average fitter.

   I'll try to find out if the grass is any greener at the other side, thanks for the idea! :-)

   Delete
 3. Kommentoin juuri tuoreempaan postaukseesi, mutta kommentoidaan nyt tähänkin. Minullakin on hankala koko, UK 30H. Rintani ovat jotenkin hassun malliset, kapeat mutta pitkulaiset, ja sen takia useimmissa merkeissä kupit ovat minulle väärän malliset. Suosikkimallini valmistus on juuri lakkautettu (onneksi tajusin hamstrata sitä jonkin verran varastoon). Ulkomailta tilaamisessa on omat hankaluutensa. Lisäksi valinnanvaraa ei tällä koolla ole kovin mahdottomasti edes Bravissimolla. Mietityttää, mahdanko enää löytää toista yhtä hyvin istuvaa mallia, kun nämä nykyiset liivit kuluvat käyttökelvottomaksi, ja millainen homma siinä etsimisessä sitten on.

  Vielä rintaliivejä suurempi ongelma minulla on pukeutuminen. En pysty käyttämään muunlaisia yläosia kuin joustavia neuleita ja trikoita. Olisi ihanaa pystyä pukeutumaan kauluspaitaan tai mekkoon, mutta rintojen ja muun kropan epäsuhta on liian suuri. Bravissimoltahan on nyt kokonainen vaatemallisto (Pepperberry), mutta sieltä en ole uskaltanut tilata, ja pelkään pahoin, että sielläkin jopa kurvikkain koko on minulle rintojen kohdalta vähän liian pieni. Olen viimeisen puolen vuoden aikana laihtunut lähes 10 kg, mutta rinnoista ei ole lähtenyt yhtään, joten tilanne on vain pahentunut. Vyötäröni/lantioni on kokoa 36-38 mutta rinnanympärys melkein metrin. Näyttää aika hullulta.

  Venla

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei oletko kokeillut tilata suomalaisesta verkkokaupasta Lumingeriesta? Olen itse todennut sen aivan mainioksi kaupaksi, vaikka pienenä nettikauppana valikoima onkin vähän rajattu.

   Katsoin, että siellä on sinun koossasi monia tosi kivoja liivejä, muun muassa Curvy Katen ihanaa Angel-liiviä alennuksessa. Vielä suurempi juttu mielestäni on se, että samaisessa kaupassa myydään puolalaisen BiuBiun vaatteita, jotka on suunniteltu isorintaisille. Ainakin ulkomaisissa blogeissa etenkin kauluspaitoja on kyllä ylistetty.

   Vaikka nettikauppaostelu onkin turhauttavaa, minulla on Lumingeriesta tosi hyviä kokemuksia. Ei postikuluja, ilmainen asiakaspalautus, nopea toimitus, ystävällinen palvelu. Olen vaihtanut yhdet liivit kolme kertaa (ilmaiseksi) ja aina saamani palvelu on ollut yhtä ystävällistä. Suosittelen kokeilemaan ainakin noita BiuBiun vaatteita, kun kerran palautuskin on niin simppeliä.

   Delete
 4. Tämän blogin löytäminen piristi päivääni erittäin paljon! Olen joutunut tuskailemaan vaate- ja rintaliiviostosten kanssa jo monia vuosia - koon 32H kanssa ei aina ole kovin helppoa. Jos tarvitsen uudet liivit, turvaudun useimmiten Helsingin Fredrikinkadun Funky Ladyyn - en ole löytänyt Helsingistä muita kauppoja, josta saisi sopivan kokoisia liivejä. Funky ladyn hinnat tekevät valitettavasti opiskelijalle aika tiukkaa - 80e/liivit on aika paljon. Ulkomailla matkustaessani olen onneksi päässyt käymään Bravissimossa (Lontoo) ja Linda's Bra Salonissa (New York). Haluaisin tilata Ewa Michalakilta liivit, mutta pelkään etten osaa valita nettikaupasta oikeaa kokoa.

  Uskon, että meitä kohtalontovereita on Suomessa enemmänkin :)

  ReplyDelete
 5. Totean samaa kuin yllä, nyt kun Lumingerie lopetti sen ainoan mallin myymisen, mikä oli täydellinen itselleni, en enää tiedä mitä pukisin ja juuri kipeästi kaipaisin tummia liivejä, mutta eivät myy enää. Äh.

  Ewa Michalakia tsiigailin tämän blogin ansiosta, mutta tuli mieleeni että onko se "tilaustuote" kun kokoni oli "on request - 14 days" eikä "in stock" ja saako niitä sitte palauttaa? :-o

  Ärsyttää! Eikä mulla MUN mielestä oo mikään ihmeellinen koko, 95-105 FF/G/GG riippuen täysin mallista yms.

  jos sulla on aikaa laittaa jotain neuvoja, ni laita, kiitos! biggerstyle@gmail.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ewa Michalak taitaa olla nyt aika kesälomameiningeissä, kun nettikaupassa ei ole juurikaan kokoja enkä ole saanut vastausta sähköposteihini.

   Oletko mitannut rinnanympäryksesi rintojen alta? Se voisi auttaa Ewa Michalak -koon valinnassa.

   Sinun kokoluokassasi malleja pitäisi olla ainakin PL- eli plunge-mallista. Kyseessä on siis sama malli, jota itsekin käytän. Niiden pitäisi olla palautettavia, verkkokauppa vain on hieman epäselvä.

   Varmaan syksymmällä kannattaa ottaa yhteyttä EM:n verkkokauppaan, jos malleja ei ala ilmestyä!

   Delete