Saturday, February 18, 2012

Miten isot rinnat ovat isot? / What's a big bust?

Naiset usein pitävät itsepintaisesti kiinni siitä ajatuksesta, että A-kuppi on pieni ja D-kuppi on iso. Kuppikokoa ei kuitenkaan voi tarkastella ympärysmitasta irrallisena, sillä kuppikoko on AINA suhteessa ympärysmittaan. 60H on itseasiassa tilavuudeltaan aika pieni kuppi siinä missä 95H alkaa olla jo varsin suuri.

Näyttävätkö nämä rinnat mielestäsi erityisen suurilta?

Kuva: Brastop
 Tämän kuvan nainen käyttää UK-kokoa 60H. Eurooppalaisessa kokoluokituksessa (jota suurin osa meillä myytävistä liivivalmistajista siis käyttää) se vastaa kokoa 60K. Käsittääkseni joitakin verkkokauppoja lukuunottamatta K-kuppia ei myydä koko Suomessa missään ympärysmitassa, vaikka tämän naisen rinnat eivät edes ole mitenkään kovin suuren näköiset. Ne ovat vain suuret suhteessa ympärysmittaan.

Entäpä nämä rinnat?

Brastop

Nämä rinnat ovat kokoa 65GG, joka vastaa EU-koossa kuppia 65J. Suomessa ei useimmissa paikoissa myydä edes F-kuppia, vaikka nämä GG/J-kupin rinnat rinnat näyttävät aivan tavallisilta naisen rinnoilta!

Toki isommissa ympäryksissä samat kupit alkavat näyttää jo isommilta:

Kuva: Brastop

Tämän naisen liivit ovat kokoa 85H, joka vastaa EU-koossa kokoa 85K. Vaikka rinnat ovat suuret, ne eivät missään nimessä näytä suhteettomilta tai järjettömän kokoisilta, ne ovat "vain" isot.

Suurin osa naisista käyttää siis liian pientä kuppikokoa ja liian isoa ympärystä. Tämä aiheuttaa vääristymän mielikuvissa: 75D ei ole oikeasti suurten rintojen kuppikoko, vaan rohkenisin sanoa että se olisi oikeasti varsin yleinen kuppikoko, mikäli naiset käyttäisivät oikean kokoisia liivejä. Kuitenkin monet isorintaiset naiset käyttävät tätä kuppikokoa, sillä he ajattelevat rintojensa olevan D-kuppia, koska oikean D-kupin rintojen ulkonäköä ei tunnisteta.

In English: Many women see A-cup as a small bust and D-cup as a big one. That's just wrong, because the cup is always relative to the band size. Here are a few examples of women who use GG-H cup size, but their breasts are definately not unproportionally big or huge. Actually, they look pretty average breast sizes to me: they're just wearing the correct size.

10 comments:

 1. Ei asia ihan niin yksioikoinen ole. Mulla on 60cm rinnanympärys ja mun kuppikoko on 80B. Isorintaiset on aina valittamassa, vaikka voisivat ihan hyvin mennä rintojenpienennykseen. Kyllä sossu maksaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä ympärys on ehdottomasti liian pieni, jos käytät kokoa 80B. Teen jossain vaiheessa vielä postauksen rintaliivikoon mittauksesta, jotta löydät sinäkin oikean kokosi. :-)

   Delete
  2. Olen 36 v. nainen. Eu kokoni on luokkaa 75-G/H mallista riippuen. Siitä huolimatta en täytä lääketieteellisen rintojen pienennysleikkauksen kriteereitä, sillä rintani eivät roiku tarpeeksi alhaalla, enkä niiden koosta huolimatta kärsi vaikeista hartia/niskakivuista.

   Sossu ei maksa minulle mitään, koska olen työssäkäyvä normaalituloinen ihminen. Ja jos sossun asiakas olisin, ei se maksaisi edes rintaliivejä minulle, vaikka suomesta ostaessa joudun maksamaan niistä erikoisliikkeessä yli 100 e/kpl. Mistään muualta suomesta ei saa tällä kuppikoolla mitään, siis kappahlit, lindexit yms. eivät myy yli F-koon liivejä. Useimmiten isoa kokoa ei myöskään saa alle 80-85cm ympäryksellä lainkaan.

   Kannattaisi siis hiukan miettiä ja tutkia asiaa ennen kuin laukoo tietämättömiä ja typeriä kommentteja.

   Tilaan säännönmukaisesti kaikki alusvaatteeni ulkomailta verkkokaupoista. Se on näiden vaihtelevien kokomerkintöjen vuoksi hakuammuntaa, mutta huolimatta siitä, tulee paljon halvemmaksi kuin asioiminen suomalaisissa erikoisliikkeissä. Suomesta ei edes saa kaikkia merkkejä joita ulkomailta saa.

   Delete
 2. Täällä yksi kohtuu pienirintainen 70D ihmettelee anonyymin kommenttia... Miksi ihmeessä isorintaisten pitäisi mennä leikkaukseen? Jos ongelma on liian pienet rintaliivikoot Suomessa, siihen on käsittääkseni helpompikin ratkaisu kuin leikata puolien suomalaisten naisten rinnat. Vai olenko väärässä? Ja olen varma, että suuririntaiset suomalaiset kärsisivät vähemmän niska- ja hartiavaivoista, jos tarjolla olisi rintaliivejä, jotka antaisivat tarpeeksi tukea. Ja osattaisiin valita niitä oikean kokoisia rintaliivejä.

  Täällä pienellä paikkakunnalla oon törmännyt aika erikoiseen ongelmaan. Ainut "kunnon" rintaliivejä myyvä kauppias ei edes pyynnöistä huolimatta halua/uskalla tulla pukukoppiin arvioimaan rintaliivien oikeaa kokoa. Siinä saa sitten pähkäillä kokoa hämmentyneenä, kun toinen huutelee verhon takaa: "Tarvitsetko toista kokoa?"

  Tällaista postausehdotusta heittelisin, että kuinka rintaliivit tulisi pukea päälle, esim. ilman että venyttää olkaimia pilalle? Ja mistä nämä ainaiset kainaloläskit johtuvat, en kuitenkaan koe, että rinnat pursuasivat kupeista.. Ehkä se on vaan kropan mallista kiinni?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentista! Kyllä tuo ongelma tosiaan ratkeaa helpommin oikeilla rintaliiveillä (ja siis niiden saatavuuden paranemisella)kuin naisten rintojen leikkaamisella. :D

   Ikävää, että rintaliivikauppias ei tule katsomaan rintaliivien istuvuutta, kun on kuitenkin niin tärkeä asia kyseessä.

   Olkaimien venymisestä en osaa sanoa muuta kuin että ne voisi säätää vasta sitten, kun liivit ovat päällä. Tähän usein tosin tarvitaan kaveri, joten aika ongelmallinen juttu on kyllä.

   Sanoisin kainaloläskien johtuvan juurikin siitä, että rintakudos on alkanut vaeltaa kuppien ulkopuolelle. Kokeilepa tuota pukemistapaa, että siirrät käsin "läskit" kuppien sisäpuolelle. Mikäli kupit täyttyvät liikaa tai kaaritukien keskiosa ei enää nojaa tiukasti rintakehää vasten, tarvitset isommat liivit kuppikooltaan. Vaikka se voikin tuntua ärsyttävältä, on varmaan kivempi olla isokuppinen ja kainaloläskitön kuin pienempikuppinen kainaloläskeillä. :-) Muista tulla tänne kertomaan, kuinka kupeillesi kävi kun kahmaisit kudoksen kuppiin sisälle.

   Ja kiva, että toiveesi postauksesta ehti jo toteutua. Lisääkin postausehdotuksia saa laittaa!

   Delete
 3. Haha olit ehkä lukenu ajatuksia :D päivitin sivun niin siellähän oli postaus rintaliivien pukemisesta :)

  ReplyDelete
 4. Enpä minäkään tajua miksei tavallisista kaupoista löydä D-kuppia isompaa ja D-nkin löytäminen on usein kiven takana. Omat rintani eivät ole mitenkään valtavat, lähinnä keskikokoiset, mutta muodoltaan sellaiset, että C-kupissa pilkottaa nännit esille. Vaihdoin D-hen ja tukikin on paljon parempi.

  Mutta jos minulla todella olisi isot rinnat, niin vaikeuksia olisi löytää tukevia liivejä. Silti vaatekaupan sovituskopissa lukee, että valitse D-kuppi jos rintasi ovat suuret.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä! Kuppikokohan ei kerro mitään ilman ympärysmittaa; 85A ja 70D:hän ovat samankokoiset rinnat. :-) Kuulostaa siltä, että tarvitsisit E/F-kupin, jos C:ssä nännit eivät pysy piilossa. Kyseessä nimittäin ei ole niinkään muotokysymys, vaan kokokysymys. Hienoa kuitenkin, että olet löytänyt paremmin istuvat liivit D-kupista.

   Delete
  2. Rintojeni muoto on ehkä siksi hyvä, että koska nännit ovat hieman yläosassa, ne pilkoittavat heti väärästä koosta, joten huomaa vaihtaa kokoa. ;) C-kupin istuvuus riippuu mallista, balconetet ovat selkeästi ongelmallisia. Muuten rintani tuntuvat sopivan istuvaan 75C:hen kierron alusta ja 75D:hen kierron lopusta. Vai pitäisikö vaihdella 70D:n ja 75D:n kanssa mielummin? Hankalaa tämä.. :D

   Ehkä E tai F voisi istua hyvinkin, mutta en ole päässyt kokeilemaan, koska tavallisissa kaupoissa ei ole tarjolla, ei ainakaan pienellä ympärysmitalla.

   Kaupat taitavat sisäänostaa sillä perusteella mitä kokoa myydään ja jos naiset jatkavat huonosti istuvien rintaliivien ostamista, ei paremmin istuvia tule olemaankaan tarjolla. Harmittava kehä.

   Delete
  3. Voi ihan hyvin olla, että tarvitset kierron lopussa tuota 75D:tä. Kaikenlaisia turvotuksia usein tulee silloin itsellenikin, eikä rintsikat saa silloin tuntua yhtään kireiltä. :D

   Onko nykyisissä liiveissäsi rintaliivien keskiosa (=kaaritukien päät)kiinni rintakehässäsi vai ovatko kaarituen päät "ilmassa" rintojen välissä?

   Surkeita ovat kauppojen kokovalikoimat, mutta jos asut lähellä Sokosta, suosittelen lämpimästi käväisemään! Siellä on parhaat kokovalikoimat joihin olen törmännyt.

   Delete