Sunday, February 19, 2012

Rintaliivien pukeminen päälle / How to put on a bra

Rintaliivien pukeminen päälle on naisille tuttua puuhaa. Tässä kuitenkin mennään usein pieleen: liian pieni kuppi voi vaikuttaa oikeankokoiselta, mikäli kaikkea rintakudosta (josta osa on siis aina pelkkää rasvaa!) ei kauhaista kupin sisäpuolelle.

Tätä kudosta voi olla kainaloiden lisäksi jopa selkäpuolella, mikäli liian pieniä kuppeja on käytetty pitkään. Seuraavan kerran kun puet rintaliivisi päälle, kauhaise käsilläsi kaikki rasvakudos kainaloiden alta kuppiin. Tämä voi johtaa siihen, että kuppisi täyttyvätkin liikaa ja pursuavat yli tai et saa kaikkea kudosta kupin sisälle. Silloin käytät liian pientä kuppikokoa.


Rintaliivit voi pukea myös niin, että ne suljetaan edestäpäin ja sitten kierretään oikeinpäin. Tämä on mielestäni ihan ok, kunhan ei riuhdo väkivaltaisesti niin, että kaarituet kärsivät. En myöskään näe syytä olkainten säätämiselle joka kerta kun liivejä pukee päälleen, mutta silloin tällöin niiden pituus olisi hyvä tarkastaa. Muista, että olkainten tarkoitus ei kuitenkaan ole nostaa rintoja: itse liivin ja kuppien tulisi tehdä se työ.

Kainalo- ja selkäläskit ovat usein siis liian pienen kupin aiheuttama ilmiö, jossa rintakudos siirtyy hiljalleen sinne, minne se mahtuu: kuppien ulkopuolelle. Lue tästä ilmiöstä lisää Venusian glow-blogista.

In English: The most important thing when putting a bra on is to scoop all the soft tissue from your armpits to the cups. The breast tissue may be migrated all the way to your back because you just don't have enough space for it in your bra cups!

I don't see why you should always check your straps when putting on a bra, but it's definately a good thing to do from time to time. I also think it's ok to put the bra on by closing the hooks and eyes from the front as long as you are careful and don't harm the wires.

If you scoop for the first time and your cups spill over, you're definately wearing a too small bra. Read further on the breast tissue migration and getting rid of back fat and armpit rolls from the great bra blog Venusian Glow.

No comments:

Post a Comment