Tuesday, April 23, 2013

Uusia suomalaisia blogeja! / Some new Finnish blogs!

Olen pitkään odotellut, milloin suomalaisia rintaliiviblogeja alkaisi tulla enemmänkin. Tuntuu, että pitkään olen bloggaillut itsekseni - itse asiassa blogillani oli muutama kuukausi sitten 1-vuotispäivä. Nyt tämä taapero on saanut seuraa!

Tänä keväänä on aloittanut peräti kaksi uutta tulokasta.Two cakes on a plate on aloittanut bloggaamisen jo helmikuussa. Blogikieli on englanti, mutta juuri ilmestyneessä postauksessa Freyan Decosta on mukana mainio videoarvostelu! Arvostan.

Pretty Big Bras taas on suomenkielinen blogi. Siellä on nähtävissä ainakin loistava arvostelu Panachen Tango-klassikosta! Olen tosi innoissani molemmista blogeista. Odotan innolla, mihin suuntaan heidän bloginsa kehittyvät ja millaisia postauksia tulemme näkemään. Toivottavasti lukijani löytävät tiensä myös näihin blogeihin!

In English: I've been basically blogging about bras in Finland on my own for more than a year. Finally we have two other lingerie bloggers, and what great blogs they have! Pretty Big Bras blogs in Finnish, but Two cakes on a plate blogs in English! So I recommend my English readers to take a peek at this great blog as well.

9 comments:

 1. Hei!

  Sinulla on mielenkiintoinen blogi! Ehkäpä tutustun vielä noihin kahteen muuhunkin. Sinun sivuillesi eksyin koettuani jälleen kerran yhden rintaliivikatastrofin. Päätin kerrankin oikein satsata liiveihin ja painelin erikoisliikkeeseen, tavoitteena tietenkin vihdoin saada kauniit ja etenkin istuvat liivit. Sellaiset sitten ystävällisen ja asiantuntevan myyjän kanssa löytyikin, ostin kerralla useammat kun olin niin pitkään kitkutellut huonoissa liiveissä.

  Hetken niitä käytettyä olen kuitenkin todennut että ostamistani ehkä juuri ja juuri yhdet ovat käyttökelpoiset, niissäkin toki olkaimet valuvat käsivarsille pitkin päivää, kuten kaikissa muissakin malleissa. Yhdet puristavat rintojen alta niin että tuottavat kovaa kipua, näissä en kestänyt edes yhtä päivää vaan olin osan työpäivästä ilman liivejä. Muutkin ahistavat niin että mielessä vain kotiinpääsy ja vapautuminen liiveistä.

  Olen siis nyt monta sataa euroa köyhempi mutta neljä paria käyttökelvottomia rintaliivejä rikkaampi. Paskan möivät mutta minkäs teet :) seuraavan kerran en rintsikoita osta, ennenkuin ovat 100% sopivat. Sellaista ihmettä en kuitenkaan ole vielä päässyt kokemaan. Mutta onneksi kaukana ovat ne ajat kun olin vakuuttunut kuppikokoni olevan A tai korkeintaan B ja yritin ahtautua niihin väkisin ympärysmittaa suurentamalla :) eli eteenpäin on menty. Nyt ostetut ovat kokoa 70d ja 70e.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, kamalaa kuulla että taas suomalainen "erikoisliike" mokaa pahemman kerran. Been there, bought the t-shirt...

   Mitkä ovat mittasi rinnan alta tiukasti ja rinnan päältä?

   Delete
 2. Rinnan alta sain mitaksi 76 ja päältä 91, joten luulisin että tuon koon kanssa olen aika oikeilla jäljillä... En sitten tiedä mikä mättää, ilmeisesti kaikki ovat vain väärää mallia.. Kun ei istu niin ei.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse asiassa joo. Ainakin Sophisticated Pairin laskuri ehdottaa sinulle kokoa 65E tai 70D. Katsopa vielä niitä rintsikoita pidettyäsi, missä ihossa oleva punainen jälki menee. Onko se juuri siinä rinnan ja muun ihon välisessä "vaossa", vai meneekö kauas rintakudoksesta tai rintakudoksen päälle?

   Monet sinun koossasi tarvitsevat aika leveitä kaaritukia ja pinnallista kuppia. Panache ja Curvy Kate kannattaa varmaan kokeilla, jos et ole vielä kokeillut!

   Delete
 3. Ainakin niissä jotka sattuivat eniten jälki meni tosi kaukana rintakudoksesta, ja jättivät tosi ikävät hiertymät ekojen kylkyluiden päälle. Lisäksi kuppien alaosaan jää tyhjää tilaa, joten diagnoosini mukaan kuppi on liian iso. Myyjän mukaan kaikki tarvitsevat tässä mallissa normaalia isomman kupin :D niitä en kyllä enää suostu päälleni pukemaan. Tuo olkaimien valuminen on ongelma aina, oli malli tai koko mikä hyvänsä. Myyjän mukaan tälle ei voi mitään ( kävin myöhemmin valittamassa) ja käski kokeilla sellaista klipsiä millä olkaimet saa vedettyä yhteen. En halua :(

  Sovittaessa kaikki liivit mielestäni ok. Menin liikkeeseen asenteella että en ole kykenevä valitsemaan itselleni oikeaa kokoa, joten jätän sen myyjän tehtäväksi. Kai sitä tuli jotenkin sokeaksi omille tuntemuksilleen siellä kopissa. Miksi muuten alusasuliikkeissä asiakas työnnetään mittauksen jälkeen koppiin ilman että valikoimaa saa edes itse vilkaista? Sinne sitten kannetaan toinen toistaan kamalempia virityksiä sovitettavaksi. Eihän tavallisessakaan vaatekaupassa toimita näin? No, nyt olen itseopiskellut asiaa niin paljon, mm. Kahlannut läpi tämän blogin että en edes mitään myyjää tarvise. Seuraavia rintsikoita sovitan rauhassa niin monta tuntia kun on tarvis :D pahoittelen avautumista mutta harmittaa niin pirusti!

  Valaisetko vielä epätietoista, mitä tarkoittaa pinnallinen kuppi? Sellainen jossa ei ole toppauksia tai muita pehmusteita? Mihin perustuu tuo että tarvitsee leveä kaarituet? Kiitos jo etukäteen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, tuo että kupin alaosaan jäävä tyhjä tila voi olla myös merkki liian pienestä kupista. Kuvittele vaikkapa appelsiinia, jonka yrität laittaa lasiin. Lasiin jää tyhjää tilaa, kun appelsiini jää lasin suulle eikä mahdu sisään. Samalla lailla kuppeihin voi jäädä alas tyhjää tilaa, jos rinta ei mahdu kunnolla kuppiin. Voisiko olla kyse tästä, vai onko kuppi kaikkialta liian iso? Tärkeää on myös se, että rintsikoita pukiessa "nostaa" kaarituen kunnolla sinne rintnan alle. Tämä ei tietenkään auta, jos mallissa/koossa on vikaa, silloin liivi hakeutuu takaisin alas.

   Olkaimien valuminen on aika monelle ongelma, mutta kannattaa välttää balconette-mallia. Niissä se on pahimmillaan. Plunget voisivat sopia sinulle!

   Pinnallinen kuppi tarkoittaa siis sitä, että kupissa ei ole kauheasti syvyyttä. Joidenkin merkkien (esim. Ewa Michalakin) rintsikat ovat syviä ja kapeita, eli sopivat sellaisille rinnoille, joissa on "syvyyttä" paljon. Sitten taas on sellaisia rintoja, jotka ovat enemmän "lättäniä" eli tarvitsevat pinnallisemman ja leveän kupin. Näitä tarjoaa mm. Panache ja Curvy Kate.

   Delete
  2. Hei Anon., pikkuisen risuja kintuille sulle on pakko antaa :-) eli älä koskaan anna myyjän valita sulle liivejä!

   Sinä joudut niitä liivejä pitämään ja vain sinä voit sanoa miltä ne tuntuvat päälläsi. Tässä asiassa se vanha sanonta kissan hännän nostamisesta osuu hyvin...hehee...

   Se tarkoittaa että jokaisen pitää opetella ostamaan itselleen hyvät liivit. Tietoa on tarjolla ja vertaistukea näissä loistavissa blogeissa - mahtavaa että pari uutta on tarjolla, kiitti BNM:lle linkeistä.

   Avuksi Anonymille voin kertoa kokemuksiani. Vartalonmallini on erikoinen, eli selkä ja hartiat ovat kapeat, ylävartalo on aika lyhyt, mutta rinnoissa löytyy eli lähekkäiset ja syvät.

   Et kertonut minkä tyyppinen olet itse etkä mikä liivimalli ja koko istui huonosti, ja mikä ahisti enemmän, se ympärysmitta vai kuppi? No, jos olet edes vähän samaa tyyliä kuin minä, tästä voi olla kumminkin apua sulle.

   Ongelmia on ollut että liivien kaaret ovat liian leveät, kuppi on liian leveä, joskus liian korkea, eikä tarpeeksi syvä ja olkaimet valuvat aina, yms.

   Usein käy juuri niin että balconettekuppi on vain liian matala. Silloin rinta pursuu ulos ylhäältä, mutta kun kuppi on hieman leveä, kupin alaulkokaari, jota lätkäkielellä voisi kutsua alamummoksi, on tyhjä.

   Sen jälkeen kun rintaliivimalleissa alettiin sijoittaa olkaimet hyvin leveälle, on vaikea löytää ylhäällä pysyviä olkaimia. Liian levellä oleva olkain on minulla sellainen, että liivin korkein kohta (josta olkain alkaa) tulee melkein siihen kainalon sisäpuolelle. Olkain lähtee ylös vinossa, eikä tasaisesti ihoa myöten.

   Tässä siis merkkejä siitä, että malli ei vaan käy (vaikka liivin koko olisi "oikea").

   Kuten BNM mainitisi, liivin hyvä päälle pukeminen on tärkeää. Joskus huomaan pukeneeni liivin niin että se on liian matalalla. Silloin otan se päältä, säädän olkaimet tiukemmalle ja puen sen uudestaan päälle niin että nostan selästä sen korkeammalle. Rinnat pitää sovitella kuppiin käsin eli koukkaa varovasti kupin sisältä rinta kuppiin niin että kaaren alle kainalossa ei jää yhtään rintakudosta.

   Sitten vinkkiä liivimallista. Mulle käy parhaiten toppaamaton täysikuppi (ns. klassinen) tai toppaamaton plunge-malli.

   Jos annat lisätietoja, voimme miettiä sopivia liivimalleja kokeiltaviksi.

   Terv. Manon   Delete
 4. Thank you for your tips. I've visited Blog "2cakes on a plate" and I was really exited about it. I think it's important to love our own body, we are different person in a different world and we are all beautiful. What we need is clothing what makes us happy.

  ReplyDelete
 5. Kiitos blogivinkeistä. Löysin tämän ihanan blogisi jonkin aikaa sitten, ja olen lukenut kaikki postaukset läpi. Jään ehdottomasti seuraamaan. Pitänee vilkaista myös noita linkkaamiasi blogeja. :)

  Itse kuljin vielä teini-ikäisenä aivan vääränkokoisissa ketjuliikkeiden rintaliiveissä. Toki rintanikin ovat siitä ajasta kasvaneet, mutta tuolloin käyttämäni 85C tai 80D kokojen liivit olivat kyllä kooltaan aivan päin mäntyä. Kuvittelin, että liivien kuuluu istua niin huonosti kuin ne minulle istuivat, koska ketjuliikkeistä ei löytynyt muuta. Jossain välissä luin hieman aiheesta, ja aloin käyttää vähän paremman kokoisia liivejä (muistaakseni 75E) Lindexiltä ja KappAhlilta, joista puolestaan siirryin Changen 75F-kokoon. Pääasiassa Changen liiveillä olenkin sinnitellyt viimeiset pari vuotta.

  Changen liiveissä on ollut kuitenkin aina se ongelma, että ne tuntuivat aluksi hyviltä mutta melko nopeasti venähtivät ja alkoivat istua huonosti. Asuinkaupungissani on kuitenkin aika huonosti liiviliikkeitä, ja elin opiskelijabudjetilla vuoden vaihteeseen asti, joten vaihtoehdot ovat olleet oikeastaan Change, Sokos ja ketjuliikkeet. Sokoksen aleista olen löytänyt parit ihan ok-istuvat, kalliimpia en ole raaskinut ostaa.

  Viikonloppuna satuin käymään Turussa Stockmannilla, ja blogisi ansiosta Curvy Katen liivit olivat jääneet mieleeni. Löysin Stockalta kuitenkin vain yhden ainoan mallin yhdessä värissä tästä merkistä, josta kokeilin kokoja 34F ja 32FF. Yllätyksekseni tämä 32FF kyseisestä Lottie-mallista olikin minulle täydellinen, mukavin liivi mitä olen ikinä kokeillut! Koko on just eikä melkein! Olin niin haltioissani että oli pakko ostaa kyseiset liivit.

  Liivien löytämisen innoittamana tilasin Brastopilta muutamat Curvy Katet lisää, yhdet samanmalliset Lottiet eri värissä, yhdet Princessit ja yhdet Tease me:t, kaikki tuossa 32FF koossa. Olen lukenut paljon arvosteluita kyseisistä malleista, mutta tieto on hyvin ristiriitaista. En siis saanut selvää kuvaa, onko CK:n eri malleissa paljonkin kokoeroa.

  Olen siis varautunut siihen, että saatan joutua vaihtamaan tai palauttamaan osan liiveistä, mutta ajattelin kysyä sinun mielipidettäsi tähän asiaan, kun vaikutat tietävän rintsikka-asioista paljon, ja olet muistaakseni kokeillut useita CK:n liivejä. Eli luuletko, että nuo Princessit ja Tease Me:t istuvat minulle tuossa 32FF:ssä? Onko malleissa kauheasti kokoeroja? Olen käsittänyt, että CK:t eivät ole ylipäätään sinun rinnoillesi parhaat malliltaan, mutta minulle ainakin nuo Lottiet istuvat kuin unelma. Mittani ovat rinnan alta n. 81 cm ja rinnan päältä n. 101cm.

  (Tulipas romaani :D)

  ReplyDelete