Saturday, March 16, 2013

Elomi: Betty


Tämä on blogini ensimmäinen sovituskoppiarvostelu! Aiemminhan en ole voinut sovittaa liivejä ollenkaan, sillä koko Helsingissä ei myydä liivejä minun koossani. Kuulin kuitenkin Evedenin Suomen edustajalta, että Sokos on ottanut viime syksynä Elomia myyntiin! Polveni valahtivat veteliksi, kun kuulin tästä. Riensinkin heti tilaisuuden tullen katsastamaan Elomin tarjontaa. Malleja oli tammikuussa ainakin Betty, Libby, Hermione ja Caitlyn. Oli siellä varmasti muitakin, mutta olen jo unohtanut...

Kokoja oli mielestäni Caitlynissä ainakin H-kuppiin saakka, Bettyssa, Hermionessa ja Libbyssä vain GG-kuppiin asti. Jostain syystä Sokos on siis ajatellut, että me tissitiinat haluamme niitä mummomaisempia malleja. Vai niinpäin, että mummot ovat tissitiinoja? Caitlyn on upea tukeva malli, mutta minä pidän vähemmän peittävistä ja nuorekkaista malleista ja haluan myös niitä isoissa kupeissa!

Koska tarvitsemaani H/HH-kuppia ei ollut tarjolla, kokeilin yhtä ympärystä isompaa mallia. Rinnanalusympäryksenihän on 41 tuumaa (yli 100 cm), joten olen ympärysten 40 (EU 90) ja 42 (EU 95) välissä. Liivit istuivat yllättävän hyvin! Betty vaikutti tiukemmalta kuin Libby, mutta jostain syystä en kuitenkaan ostanut Bettyä vaan Libbyn. Kirjoitan siitä sitten toiste arvostelun.Betty on mielettömän nätti plunge-malli. Siinä on mustalla pohjalla vaaleanpunaisia pilkkuja ja reunassa on ruusukirjailua. Tämän liivin ulkonäkö (varsinkin se aiempien vuosien punainen malli!) on niiiiiiiin mun makuun. Tästä ei ikinä arvaisi, että kyseessä on plussamalliston liivi, mikä on ihanaa! Olen itseasiassa kuullut useamman hoikan naisen sanovan, että kuolaa Bettyä vuodesta toiseen ja toivoisi sen tulevan omassa koossa. Ymmärrän ja olen kerrankin onnekas, että sovin näin ihanan liivin kokotarjontaan! Harvinainen tilanne.


Olisin halunnut kokeilla vertailun vuoksi vielä 42H:ta tai 40HH:ta, vaikka tämäkin koko istyi mainiosti. Olen vain lukenut, että Bettyssä voi saada isommassa koossa pyöreämmän sivuprofiilin. Tässä koossa 42GG liivi istui kyllä kokonaisuudessaan hyvin: kaaritukien keskiosa oli todella jämäkästi rintakehässä kiinni, rinnat eivät pursunneet mistään eikä ympärys noussut selästä. Olen kuitenkin sitä mieltä, että rintaliiveissä kannattaa kokeilla monesti niin isoa kokoa, että se on selkeästi liian iso, ja sitten ottaa se pienempi. Näin varmistuu, että ostaa oikeasti sopivan koon.

Olen lukenut myös Bettyn materiaaleista, ja niistä lähinnä negatiivista. On totta, että liivi on tehty jännän tuntuisesta, hieman tärkätyn oloisesta mesh-materiaalista. Monet sanovat, että liivi on liian karkea ja ärsyttää ihoa, mutta itse en sellaista huomannut. Täytyy tosin muistaa, että liivi oli päälläni vain joitakin minuutteja. Positiivista oli kuitenkin se, että kupeissa ei ollyt yhtään stretchiä, vaan ne kannattelivat rintojani todella tukevan tuntuisesti.

Sitten vielä huomio Sokoksen alusvaateosastoon liittyen. Kun ostan rintaliivejä, en todellakaan halua kantaa kauniita alusvaatteitani kotiin ryttyisessä muovipussissa. Olisin voinut ostaa nämäkin liivit halvemmalla netistä, mutta halusin tukea kotimaista kauppaa, joka on vihdoin ottanut isompia kokoja myyntiin ja osoittaa, että niille on kysyntää. Haluan kuitenkin kalliimman hinnan vastineeksi edes ripauksen luksusta Bravissimon tyyliin! Paperikasseja, silkkipaperia ja kiiltäviä kuvastoja mukaan, kiitos.


Kuva
http://www.suominen.fi/files/suominen/Flexibles/Retail_Sokos.jpg
Kuva

In English: I recently (okay, two months ago...) heard that a Finnish department store has started to stock Elomi. That was such an exciting news for me, because really no one in Finland sells my size other than a few online stores. I've never been able to go in to a fitting room, try a bra on and write about my experience. I was so excited to be able to do that!

So, one of my trys was the Betty in 42GG. Sadly, they didn't carry bigger cups than GG other than in the Caitlyn, but I was able to try the 42 band since my tight underbust measures 41 inches. It was actually surprisingly good!

I felt that the Betty was a bit firmer than the other bras I tried (Libby and Hermione). The fit was very good: no bulging, slight cleavage, wires were firmly against my sternum and the back didn't ride up. However, I didn't end up buying this bra, because I would have wanted to try a cup bigger just to see how it fits. That's what I think you should ideally do when fitting yourself: try enough sizes until something is clearly too big. Unfortunately, I didn't have that chance because for some reason they decided to carry a very limited cup size range.

I've heard several times that the Betty has a rough and irritating fabric. I admit that it has a very strange feel to it; it's like startched mesh with not a very silky feel to it. But when I put the bra on, the fabric didn't feel uncomfy at all; I don't know whether it would irritate after a long day, though. I liked how strong and non-stretchy the fabric was on the cups, because that added support and made the bra feel sturdier. Even though it's a low plunge, I felt completely secure in it.

And then a sidenote. I hate hate hate how Sokos put my lovely bra in a regular plastic bag. That is unacceptable! I want my lingerie wrapped in pretty paper and carry them home in a pretty paper bag like Bravissimo. I could've bought the Libby (review coming up later!) online for a lot cheaper. I wanted to show Sokos that their new bras are desperately needed and that there is demand. I would've deserved a prettier package!

12 comments:

 1. Hih, hauskaa. Muhun Betty (tai muutkaan Elomin mallit) ei uppoa sitten lain-kaan, ulkonäkönsä tai VARSINKAAN tuntumansa puolesta. Kuulun niihin, joiden mielestä se materiaali on karsea. Varsinkaan yhteensopivia aluspöksyjä ei tulis mieleenkään jalkaansa kiskaista.

  Mutta saatanhan toki olla myös katkera, sillä Sokos pissii minua edelleen silmään: ainakin Tampereen Sokos tuntuu tilanneen Elomit vain ympäryksestä 90-> ylöspäin. Itse tarvitsisin 85:n, ellen jopa 80:n. Edelleenkään siis ei löydy sopivaa sovitettavaa. Sokos-sovittelut koostuu aina muutenkin siitä että yritetään löytää Freyoista väärä rinnakkaiskoko edes riittävän lähelle ja sitten sen perusteella arvioidaan mikä koko pitäis ottaa jos oikeasti haluais tilata. Hmph. Do not approve.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Okei, täytyy myöntää että pikkareissa toi materiaali voisi kyllä tuntua oudolta! En tosin tajunnut tuolla käynnillä edes katsella alaosia, kun olin niin liivien lumoissa...

   Mun mielestä Helsingin Sokoksella oli ainakin 85-ympärystä. Mitäs jos antaisit sinne palautetta? Helsingin Sokoksella nimittäin Freyaa ja sisarmerkkejä on ihan valtava määrä! Myyjät tosin vaikuttivat olevan hieman pihalla eivätkä vaivautuneet tarkistamaan kokovalikoimaa, vaikka kysyin, mitä kokoja Elomista on tilattu...

   Delete
  2. Tarttis kaiketi, vaikka se palaute meniskin lähinnä kanssasisarten auttamiseksi kun en Elomeja olis kuitenkaan nykyisellään ostamassa edes oikeassa koossa. Myyjien pihallaolo taitaa olla kroonista, joskus varmistin myyjältä jostain Freyoista että "niin teillä ei ole tästä kokoa 38FF?" ja myyjä kirkkain silmin väitti että ei näistä semmoista ole olemassakaan. Sitten kun sanoin että niitä kyllä valmistetaan, myyjä sanoi että aijaa, niitä ei sit vaan ole meille tilattu. :) No AIJAA. Jotenkin superrasittavaa ettei pääse sovittamaan kokoa, jonka tietää olevan olemassa. Stockakin tuntui täällä tiputtaneen Curvy Katet ja Freyat kokonaan myynnistä, mites Helsingissä?

   Mulle mieluisinta olis jos Sokos ottais myyntiin Panachea ja etenkin Cleoa, mutta se ei tietysti auttais taas isoja ympäryksiä kaipaavia.

   Delete
  3. Niin, toivon että jos tarpeeksi kysellään, asia menisi perille sisäänostajille asti. Ehkä voisi myös laittaa palautetta ihan sähköpostilla? Pitäisi olla kyllä aktiivisempi minunkin tässä asiassa...

   Toivon minäkin, että Panache ja Cleo tulisivat Sokokselle, vaikka en usein niiden kokoihin mahdukaan!

   Delete
 2. Tämä täytyykin mennä omalle Sokokselle katsomaan ja testaamaan. Se olisin ensimmäinen putiikki tässsä kylässä, jossa olisi isoja kokoja. Kiitos vaan vinkistä! =)

  ReplyDelete
 3. Sokoksella Helsingin keskustassa on kyllä pari myyjää, jotka ovat asiantuntevia mun kokemuksen mukaan, mutta ongelmana tässä on sama kuin kaikissa liivejä myyvissä liikkeissä: sisäänostajat eivät ymmärrä isojen kuppien problematiikkaa eivätkä osaa tilata oikeita tuotteita.

  Eivät ymmärrä että isojen kuppien markkinat ovat jakaantuneet kahteen osaan: 1) plus-koko eli iso selänympärys/iso kuppi ja 2) ns. full bust eli pienehkö selän ympärys/iso kuppi.

  Kokoja ei jostain syystä ole koskaan tarjolla sopivasti, eli vaikka mainostetaan että "ison kupin liivejä" löytyy, kun menee paikalle, niin eihän sitä valikoimaa ole koskaan tarpeeksi. Malleissakaan ei ole paljon valikoimaa se on balconette tai topattu t-paitaliivi.

  Ja sitten lempivalitusaiheeseeni eli tyylit. Blogin emäntä osui aivan oikeaan arvioidessaan kuinka ison kupin liiveistä tilataan aina sitä mummostyleä.

  Jotenkin sisäänostajien ja joskus joidenkin valmistajien päässä isot kuppikoot yhdistyvät vain pyyleviin iäkkäisiin naisiin 1960-luvulla - nykyään nimittäin isokuppiset pyylevät eläikäiset tädit (viittaan sukulaiseeni) tahtovat hekin seksikkäät aniilinväriset liivit :-) Mielikuvat ovat siis aika pielessä...

  Olen itse vaikea asiakas, koska mulle ei istu balconettet vaan etsin klassista täysikuppia tai plungea. Koska liiveistä joutuu maksamaan maltaita, olen itse "rumalakossa" en siis suostu laittamaan rahojani rumiin liiveihin :-)

  Inhoan myös näitä "tötteröliivejä" - usein isossa kupissa leikkaus jotenkin pakottaa rinnan sellaiseksi tuutiksi eikä nätin pyöreäksi - kuten Branightmareskin toivoi yllä.

  Olin katsellut tuota plungemallista Bettyä, mutta valitettavasti kokoni on 70G, jota Elomi ei valmista.

  Mutta ostinpa Ranskasta Simone Perelen uuden Revelation malliston plungeliivit, jotka tekevät rinnat pyöreämmäksi ja tukevat todella hyvin - silti vadelmanpunainen materiaali on läpinäkyvää meshiä - aivan ihanat ja sexyt! ;-)

  Valitettavasti näitä loistoliivejä tilattiin stadin keskustan Stokkallek tyypillisesti vain peittävämmässä täyskuppimallissa. No, ei ollenkaan huono liivi sekään, pari päivää sitten käydessäni siellä noita punaisia oli jäljellä ja alennuksessa(!) vain pari kappaletta, muistaakseni kokoja tyyliin 85G tms.

  Confettille voin vastata että näin samalla Stokkalla myös edelleen Curvy Katea, aika useaakin mallia. Tarkistin ison kupin valikoimat, ja Freyat on tiputettu valikoimasta stadissakin. Primadonnaakin oli aika nihkeästi, lähinnä tyyliä Deauville-liiviä maitokahvin värisenä. Heillä on myös Primadonnan nuorekkaampaa merkkiä Twistiä ja Marie Jota - tosin isoin kuppi taitaa olla E.

  Ranskalaisissa liiveissä löytyy vain Simone Pereleä ja Aubadea, mutta niissä tilatut koot loppuvat sinne F-kuppiin.

  Stokkalle oli tullut Marlies Deckerin liivejä, tosin F-kuppiin muistaakseni on merkillä kokoja. Sitten huomasin että Esprit on alkanut tehdä isompaa kuppia, jopa G jossain mallissa, ympärykset ovat enemmän pientä sarjaa.

  Punaisen eri sävyt ovat yksi in-juttu, Stokkalla oli mm. Curvy Katen Smoothie Raspberry -liiviä kevätmallistosta, tiedoksi Confetti :-)

  Curvy Katestä siis varmimmin löytää kuppikokoa G+ jos haluaa nuorekkaat ja nätit. Muuten siis aika nihkeä valikoima.

  Keväterkut
  Manon

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos pitkästä kommentista, Manon! Tosiaan, Stokkalla on ilmeisesti aika pihalla oleva sisäänostaja, kun kokoja valitaan TODELLA rajoitetusti. G-kuppia isompaa en ole tainnut Stokkalla nähdä koskaan. Pyhäinhäväistys maamme johtavalle tavaratalolle!

   Minulle ei myöskään sovi balconetet eivätkä myöskään full cupit yleensä, jos keskiosa on niissä korkea (niin kuin lähes järjestäen on). Plunget ovat ehdottomasti parhaiten sopivat minulle, mutta valitettavasti niitä on minun koossani tarjolla rajoitetusti.

   Minä olen myös rumalakossa, enkä alistu enää yksiinkään rumiin liiveihin! Toivon, ettei kukaan muukaan. Suksikoot sisäänostajat kuuseen, minä ostan liivini netistä, jos niitä ei tajuta oikeassa koossa suomalaisiin liikkeisiin ostaa. Sääli, sillä minusta saisi hyvän, uskollisen ja maksukykyisen asiakkaan!

   Delete
  2. Ihanaa, että en ole ainoa rintsikoiden kanssa kamppaileva! Olin myös hiljan Helsingin keskustan Stockalla ja siellä oli yllätyksekseni joitain liivejä pienellä ympäryksellä ja isolla kuppikoolla. Tosin ihmettelen, miksi ainakin osa oli juuri sellaisia kartionmallisia kupeiltaan.. Urheiluliivien kohdalla onni lopahti: tarvittavaa kokoa 65 FF ei Shock Absorberista löytynyt. Sain sen sijaan erittäin ystävällistä palvelua ja myyjä jopa soitti puolestani erikoisliikeeseen, josta oikea koko löytyi.

   Minulle on mysteeri, miksi Stockmann (ja muuta kaupat) eivät ota enemmän erilaisia kokoja valikoimaan. Olen täysin varma siitä, että kysyntää olisi. Ajatus "rumalakosta" on erinomainen, rakkaat kanssasesareni :) ! Olen vuosikausien rintsikkakamppailun (koko 70DD-65H, mallista ja merkistä riippuen) jälkeen valmis vaikka tilaamaan liivit ulkomailta, jos vaan nättejä malleja ja värejä löytyy. Ihan uskomatonta, miksi kaupat täällä luulevat, että haluaisin kulkea mustissa / valkeissa / maksamakkaran värisissä mummoliiveissä vuodesta toiseen.

   Kysäisin Stockalta eikö mallistoon voisi ottaa myös push up-liivejä isommissa ko´oissa, mutta myyjä (joka muuten oli erittäin ystävällinen ja avulias) vaikutti hieman hämmentyneeltä :D Ilmeisesti hän arveli, että se voi jo monen mielestä olla "hieman liikaa" näissä kokoluokissa. Miten niin muka? Minä ainakin haluaisin ihania, nuorekkaita ja tyylikkäitä push up-liivejä kauniissa väreissä.

   Mahtavaa, että tämän blogin pitäjä on nostanut suomalaiset rintaliiviongelmat esille! Taistelkaamme laajemman koko- ja mallivalikoiman saamiseksi maahamme :)

   Delete
 4. Great review! I like how the Betty still provides support even with the plunging neckline. The other similar style (Valentina) sometimes runs into issues because the fabric is silkier, but I think the stiffer fabric of the Betty helps create a nice shape. I hope you get a chance to try the 42H or 40HH because I think this would be a great bra for you!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you for your comment! I agree with you, the Betty gives a better shape than the Valentina. I didn't even think about the fact that it might have something to do with the fabric.

   I also don't like the lace on Valentina, because even though it's stretchy it doesn't work well for full on top breasts. The Betty is a lot more open on top.

   I've been thinking about ordering the Betty, but we'll see about that. I hope that the Finnish department store will stock more sizes soon!

   Delete