Tuesday, June 12, 2012

Long time no see

Heippa!

Pahoittelen blogitaukoani ja laiskaa vastailua kommentteihinne! Olen mennyt naimisiin ja rintaliiviasiat ovat olleet vähän vähemmän mielessä. :-)

Käytän tällä hetkellä lähes yksinomaan Ewa Michalakeja koossa 100GG. Kainaloläskini ovat alkaneet siirtyä takaisin rintoihin sen verran, että taidan siirtyä H-kuppiin piakkoin. Kupin pienuuden huomaa siitä, ettei rintaliivien keskiosa ole kunnolla rintakehää vasten vaan hieman ilmassa.


Kyseisen koon liivit ovat alkaneet painaa rintojen alapuolelta ja keskikohdasta muutaman tunnin käytön jälkeen. Onko jollakulla kokemusta, mistä tällainen kertoo? Epäilen sen liittyvän kupin pienuuteen: kun rintaliivin keskiosa ei painaudu rintakehää vasten, paine jakautuu vain sille alueelle jossa kaarituki todella koskee ihoa. Tällöin tuki ei jakaudu tasaisesti ja rintaliivi painaa. Tämä nyt on vain omaa järkeilyäni... Kertokaa ihmeessä, jos teillä on jotain ideoita tämän ongelman ratkaisuun!

In English: I'm sorry I've been away so long! Since last blog post, I've gotten married and gone through a lot of changes in my life. So that's why bra's haven't always been on my mind!

One reason why I haven't written so much is because my bra nightmares aren't as bad as before. I've now found that Ewa Michalak's are the most comfy bras for me. I use them now in a 100GG, but my breast tissue has remigrated again so I need a bigger cup again.

In 100GG the central gore isn't flat anymore against my ribcage. There's about 1 cm between the bra and my ribcage. I just don't understand how my breasts can grow so fast. I just bought the PL Onyks about a month ago and it was perfect!


The bra isn't now as comfortable as it used to be. I could wear it for 12 hours with no problem, but now it starts to dig in at the wires under my breasts and the lower part of central gore. Any ideas why this is? I'm thinking it's because the pressure isn't contributed on the entire wire (because part of it doesn't touch my ribcage) and that's why there's too much pressure on the parts where the wire is flat against my ribcage. Does this make any sense? I'm also wondering if the band could be too tight and causing this. Please, comment below!


I have a lot of reviews to do. Curvy Kate's Angel, EM's PL Perelka and PL Onyks and Panache's Confetti. I'll just have to force my husband (love using that word!) into taking some pictures. :-)

20 comments:

 1. Congratulations on being a great new chapter in your life.

  ReplyDelete
 2. Yay, glad that you're back! (and congrats on getting married! :D)

  It sounds to me like the bra isn't as comfortable because the cups are too small - very possibly from breast tissue migrating back to where it's supposed to be now that you're wearing better bras? You're probably also more sensitive now to what a very well-fitting bra should feel like, so signs of a not-so-good fit bother you more (I've found this is the case with me!)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yep, definitely agree with Christine on this. Bras that I would have thought to be amazing at the beginning of this journey, now are uncomfortable to me. Even the slightest detail that's off bugs me now. However, on the flip side of this I know the brands that I prefer and what sizes that I need in those brands (more or less).

   In terms of breast growth, it definitely could be breast tissue remigration. Another thing to throw out there is that is if you're on any sort of hormonal birth control that can also affect your breast size. Also, changes in your diet, stress etc can cause water retention=temporary boob growth and considering you've been through some major life changes that's also a possibility! :D

   Delete
  2. Thanks lovelies! After reading your comments I think that there's at least two factors: breast tissue migration and the fact that I've become more sensitive to small imperfections in bra fit. :-)

   Delete
 3. Hei. Aivan mahtavaa että löysin tämän plogin. Itse kamppailen samoiden asioiden kanssa ja olen miettinyt pienennystä koska on aivan järkyttävän vaikeaa löytää oikean kokoisia liivejä. Tilaatko jostain netistä vai käytkö liikkessä ostamassa? G ja H olen itse käyttänyt mut raskauden jälkeen on isommaksi tullut enkä oikeastaan tiedä mitä tästä on isompaa kokoa. Nyt tajusin kun olen tykännyt kaarituettomia käyttää kaarituelliset ovatkin olleet väärää kokoa :/
  Hauskaa kesää jään seurailemaan plogiasi =D
  Sirpa

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentistasi! Tilaan nykyään kaikki liivit netistä. Suomalaiset kaupat kannattaa unohtaa. Lumingerie on kuitenkin yksi hyvä suomalainen verkkokauppa, jota olen käyttänyt. Siellä hinnat on halvemmat kuin esim. Funky Ladyssa ja palautus on helppoa ja ilmaista. Bravissimo on toinen hyvä verkkokauppa (joskin brittiläinen), jota suosittelen.

   Oletko mitannut, miten paljon rintakehäsi on rintojen alta? Se on hyvä aloitus oikean liivikoon kanssa ja autan sua mielelläni, jos vain heilut vähän mittanauhan kanssa. :-)

   Delete
 4. Hei! Osaisitko neuvoa, mistä päin Suomea löytyisi kokoa 30G vastaavaa kokoa hyvään hintaan? Tai jos mahdollista, ympärysmitalta pienempää rinnakkaiskokoa?

  ReplyDelete
 5. Hei! Mistä kaupasta Suomessa kannattaa etsiä kokoa 30G vastaavaa kokoa tai ympärysmitalta pienempää rinnakkaiskokoa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa! Luulenpa, että Suomen kaupoissa ei juurikaan valinnanvaraa ole. Jos lähelläsi on Funky Lady, niin kannattaa käydä sieltä katsomassa. Muista sitten, ettet sorru isompaan ympärysmittaan vaikka tyrkyttäisivät. :) Funky Ladyn liivit ovat kalliita, mutta jos löydät hyvät niin nehän voi sitten ostaa netistä halvemmalla.

   Lumingerie on suomalainen verkkokauppa, jota olen itse käyttänyt. Tosi helppo palautus: laitat vaan rintsikat takaisin laatikkoon, tarra päälle ja viet postiin. Eikä ole palautus- tai toimituskuluja. Sieltä näyttää löytyvän ainakin jotain.

   Delete
 6. Kiitos, katson niistä. Nettikaupasta en ehkä vielä alkuun tilaa, koska en ole täysin varma koostani, mutta kokeilen Funky Ladya ja ehkä myöhemmin Lumingerieta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, varsinkin ulkomaisista nettikaupoista tilaaminen on aika rasittavaa, jos ei tiedä kokoaan. Lumingerie oli kyllä niin helppo ja riskitön nettikauppa, että sen melkeinpä lasken tavalliseksi kaupaksi. :D

   Ai niin, ja jos asuu lähellä Lumingerieta (taisi olla jossain pohjoisessa), niin siellä taisi olla mahdollisuus kerran viikossa mennä paikan päälle sovittamaan. :-)

   Delete
 7. Löytyykö Funky Ladystä Curvy Katea? Lumingeriesta löysin ainakin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tietääkseni vain Helsingin Fredan Funky Ladyssa on Curvy Katea, ja sielläkin aika rajoitetulla kokovalikoimalla. Stockmannilla myydään nykyään myös Curvy Katea, mutta sielläkin vain tietyissä ympäryksissä ja kuppikoot taisivat loppua FF:ään.

   Delete
 8. Nyt on pakko kiittää sinua! Oon tuskastellut mm. niin kutsuttujen kainaloläskien ja huonosti istuvien liivien takia. Puoli vuotta oon nyt etsinyt hyvin istuvia liivejä (kun päätin, että en enää osta semmosia kun käyttäytyy ihan kummallisesti)... Sitten parin pettymyksen jälkeen tässä aloin googlettelemaan ja löysin blogisi. Luin lähes ahmien muutaman kuukauden kirjoittelusi, mittailin itseäni ja kokeilin laskureita ja vihdoin TÄNÄÄN uskaltauduin rintaliiviliikkeeseen. Olettamani koko 85B (jonka epäilin olevan mielummin 85A!) muuttui myyjän avustaessa yhtäkkiä 80D -kooksi ja koskaan ei ole liivit tuntuneet niin hyviltä.
  Kiitos blogistasi, jään lukijaksi!

  Ps. Onko "kainaloläskien asettelusta" oikeasti ollut hyötyä? Mulla on aina ollut ihmeelliset makkarat kainaloissa ja kolmisen vuotta sitten lastani imetellessä tajusin, että myös kainalosta painettaessa rinnasta tulee maitoa, eli kainalossa todellakin on rintakudosta.... Haluaisin sen jotenkin "oikeampaan paikkaan" sieltä, onko mahdollista?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos ihanasta kommentista! Olen tosi iloinen, että olet löytänyt paremman koon.

   Kainaloläskeistä: niistä voi todella päästä eroon, jos rintaliivin kupissa on tarpeeksi tilaa ja ympärys on tarpeeksi tiukka. Jos ympärys on liian löysä, ei se siirretty kainaloläski pysy siellä kupissa ja siksi siitä ei pääse eroon.

   Tämän takia haluaisinkin tietää, millainen mittaustulos sinulla tulee, kun mittaat rinnanaluksesi? Suomalaisissa liikkeissä nimittäin monesti annetaan liian iso ympärys ja pieni kuppi.

   Joka tapauksessa olet ottanut ison askeleen ja olen varma, että jo tuo 80D tuo suuren helpotuksen vaikkei se vielä lopullinen kokosi olekaan! Itse olen muutamien kuukausien aikana siirtynyt G-kupista H-kuppiin, joten kyllä ne kainaloläskit ovat rintoihin takaisin siirtyneet. Sen takia ei tässä alkuvaiheessa kannatakaan kauhean useita rintaliivejä ostaa, kun koko voi vielä muuttua paljonkin.

   Ai niin, minkä merkkiset liivit ostit? :-)

   Delete
  2. Mittasin rinnanaluseni, 82cm ja rinnan päältä öö... 101cm...
   Kävin kokeilemassa useampia, ja esim Lindexin halpisliiveissä tuo 80D oli aika hyvä, sitten Triumphin liiveistä parhaalta tuntui (jopa!) 75E! (ne oli jotkut tosi venyvät niin 75 ei ainakaan kiristäny yhtään). Lopulta päädyin kuitenkin Changen liiveihin, ja niistä ostin koon 80D (ymmärsin tosin että Changella on ihan eri koot?).. Tosin nyt ehkä about päivän käytön jälkeen pitäis varmaan rehellisyyden nimissä sanoa että 75 olis varmaan ollut oikeampi rinnanympärys, kun ne on niiiin joustavat. No, paremmat nekin silti siis on kuin 85 mitkä nousi aina ylös ku nosti käsiä... :)

   Delete
  3. Hei laitoin mittasi tuohon parhaaksi kokemaani (ja monen muun suosittelemaan) laskuriin osoitteessa http://www.atlastravel.nazwa.pl/mini/ ja se ehdottaa sinulle kokoa 75G. Joten suosittelen sinua rohkeasti kokeilemaan vielä 80:a tiukempaakin ympärystä. :-) D-kuppi voi olla tosiaan vieläkin liian pieni, mutta turhan isossa ympäryksessä (kuten tuo 80 saattaa olla) liian pieni kuppi ei samalla tavalla erotu kuin jämäkässä ympäryksessä.

   Changen liiveissä on tosiaan ihan erilaiset koot, mutta niissä ympärykset ovat liian löysiä ja kupit pienempiä. Sen takia ihmettelenkin tuota 80D-kokoa hieman.

   Ja olet ihan oikeassa siinä, että jokainen askel oikeaan suuntaan todellakin tuntuu. Eli tunnustele ihan rauhassa tuota kokoa. Mikäli haluat kokeilla, voit jossain vaiheessa pienellä muokkauksella ommella liivien ympäryksen pienemmäksi. Epäilen tosin, että silloin tuo D-kuppi tosiaan jo tuntuukin liian pieneltä.

   Mikäli haluat, voit ottaa rintaliiveistä päälläsi kuvia (ilman kasvoja tietty, heh) ja lähettää niitä mun sähköpostiin. Voin silloin vielä yrittää auttaa enemmän istuvuuden kanssa. :-)

   Delete
 9. Tosiaan, huomasin eilen rintaliiviostoksilla, että ympärysmitta 30 oli selkeästi liian iso (tiukimmillakin hakasilla nousi selästä), eli tarvitsen ympärysmitan 28. Rinnan alta otettu mitta on 65 cm. Lisäksi 30G:n kuppi tuntuu liian pieneltä. Joten kannattaisi kokeilla ehkä kokoa 28H? Mistä kaupasta kannattaisi etsiä, ei nettikauppoja? Löytäisikö Funky Ladystä tai Wiipurin korsettiliikkeestä mitään tuolla ympärysmitalla?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Fredan Funky Ladysta saattaisi löytyä, mutta epäilen että kuppeja ei ole H:hon asti. Tarvitset kyllä ehdottomasti tuon 28 ympärysmitan. Kun saat tiukemmat liivit, voi olla että kuppikin tuntuu liian pieneltä kun se istuu oikein rintakehällä. Varaudu siis siihen, että kokosi voi vielä tuosta H:stakin nousta. Näin on monelle käynyt.

   Miksi et haluaisi kokeilla nettikauppoja? Minäkin karsastin TOSI pitkään netistä ostelua, mutta kun huomasin ettei "oikeista" kaupoista löydy kokoani, oli pakko kokeilla. Ja se olikin tosi helppoa! Varsinkin Lumingerie (suomalainen nettikauppa) oli tosi simppeli: ei toimituskuluja, jos halusin palauttaa rintsikat takaisin pakettiin, paketin mukana tullut tarra päälle ja postiin. Ei kuluja ja tosi nopeaa toimintaa. Joten kuten olen aiemminkin monelle kertonut, suosittelen kokeilemaan. :-)

   Delete