Thursday, February 16, 2012

Huonosti istuvat rintaliivit osa 3 / Signs of a badly fitting bra part 3

Yksi yleinen ongelma rintaliiveissä on se, että liian pieni kuppi ja löysä ympärys nostavat kaarituet irti kehosta. Tällöin rinnat kurkkivat rintaliivien alta sen sijaan että ne olisivat tiukasti kaaritukien ympäröimät.

Mikäli rinnat pursuavat kaaritukien alapuolelta, kuppikoko on liian pieni ja usein myös ympärys on liian suuri. Muista, että mikäli kokosi on vaikkapa 70E, koossa 65F ja 75D on tilavuudeltaan samankokoiset kupit. Mikäli sinulla on siis oireita liian pienistä kupeista koossa 70E, sinun kannattaa kokeilla koon 65F lisäksi myös isompaa kuppia: kokoja 65G tai 65H. 

Kuva: Figleaves
Tämä on perinteinen ohje rinnakkaiskokojen löytämiseen, mutta törmäsin eilen myös toisenlaiseen ohjeeseen rinnakkaiskokojen löytämisessä. Sen mukaan oikea rinnakkaiskoko olisi yleensä noin kaksi kuppikokoa suurempi, esimerkiksi 70E:n rinnakkaiskoko olisi 65G. Oli miten oli, varmin tapa löytää istuvimmat rintaliivit on ottaa mahdollisimman tiukka ympärys ja isoin kuppi, jonka rinta pystyy täyttämään. Tällaisia liivejä ei kaikissa kokoluokissa ole tarjolla edes Suomen suurimmissa kaupungeissa, mutta teen myöhemmin vielä postauksen rintaliivien ostomahdollisuuksista.

Liian pienet kupit voivat myös aiheuttaa sen, että kaarituet painavat esimerkiksi kainaloiden alta. Tämä voi tuntua liian pieneltä ympärykseltä, koska emme useinkaan huomaa mikä kohta rintaliiveissämme aiheuttaa epämukavaa tunnetta. Tämän takia tulisikin kokeilla ympäryksen sopivuutta vaikkapa pukemalla liivit sulkemalla ne edestä ja tunnustelemalla oloa hetken. Tuntuuko ympärys liian tiukalta? Vai syntyykö epämukava olo vasta sitten, kun puen kupit ylleni? Ahdistavaja kuristava tunne syntyy usein tiukan ympäryksen sijaan siitä, että kupit ovat liian pienet ja painavat rintaa.

Kaarituen painamista rintakudokseen ei kuitenkaan tulisi sekoittaa liian leveisiin kuppeihin: liian leveissä kupeissa kaarituki tökkii käsivartta eikä paina rintakudosta. Liian leveissä kupeissa koko voi kuitenkin olla ihan oikea; kyse on vain väärästä mallista sinun rinnoillesi.

In English: If the cup is too small and the band too big, your breasts can escape the cup from below. The safest bet to find your right cup size is to try as small band as you can comfortably fit in and pick the biggest cup your breasts can fill.

Uncomfortable feeling often comes from too small cup instead of a too small band. A too small band is practically impossible to fit in. Too small cups often create the illusion that the bra is too tight when actually it's just the small cup that's creating that feeling.

No comments:

Post a Comment