Wednesday, November 21, 2012

Lukijoiden toiveita / Asking for reader suggestions

Nyt olisi hyvä aika kysyä teiltä, rakkaat lukijat, mitä toivoisitte tämän blogin suhteen. Millaiset postaukset kiinnostavat, millaiset eivät? Onko rintaliivien maailmassa aihetta, jota en ole käsitellyt vielä ollenkaan? Toivoisitko vaihtelua blogin painopisteeseen (plussakoot, isojen rintojen rintaliivit)? Nyt saa tuoda kaikkia toiveita esille! Risuja ja ruusuja saisi muutenkin esittää, sillä on tympeää blogata kun ei yhtään tiedä, mitä lukijat haluavat.

 Kuukausittaiset kävijämäärät näyttävät pyörivän 6000 katselukerran tienoilla. Tiedän, että teitä täällä käy, mutta miksi ja mitä haette? Kommentoikaa rohkeasti, anonyymitkin voivat täällä kommentoida. Kommentteja en ole tainnut jättää koskaan julkaisematta roskapostikommentteja lukuun ottamatta. Nopeampi tapa antaa minulle palautetta blogini kehittämistä varten on vastata sivupalkin kyselyyn.

In English: I've been blogging for a long time, and I think it's time to ask you what you would like to read here. What kind of posts interest you? Which posts are not that interesting? Is there a subject you feel I haven't written about? How do you feel about the emphasis on my blog, as I'm plus size and large breasted? Would you like to see guest posts or other posts on bra fitting on smaller breasts or slimmer figures? I would be thrilled to read your comments as I have no idea why you read this blog.

Saturday, November 10, 2012

Elomi Valentina

Sain ystävälliseltä Lumingerien Merviltä testaukseen Elomin Valentina-liivin. Kyseessä on siis blogin ensimmäinen minulle lahjoitettu tuote, joten varmuuden vuoksi haluan kertoa omat ajatukseni blogia varten saaduista tuotteista.

Olen saanut tuotteen ilmaiseksi, mutta mielipiteeni siitä on täysin omani. Arvostelen ilmaiseksi saadun tuotteen samoilla mittareilla kuin ne, joista olen maksanut. En suostu yhteistyöehdotuksiin, joissa sanellaan ehtoja sille, mitä saan blogiini kirjoittaa.


Nyt sitten itse asiaan! Elomin Valentina on plunge eli syvään uurrettu malli. Sellaiset sopivat rinnoilleni paremmin kuin hyvin, sillä rintani ovat niin lähellä toisiaan että kaarituet painavat helposti rintakudosta sivusta, mikäli keskiosa ulottuu korkealle.


Tämä on matalasta keskiosastaan huolimatta varsin tukeva liivi, jopa käyttämässäni koossa 90H. Voisin kokeilla tästä mallista myös kuppia isompaa 90HH:ta, sillä luulen että saisin siinä koossa vielä enemmän tukea. Liiviä on myytävänä Lumingeriessa aika hienossa kokoskaalassa: ympäryksissä 80-105, kuppikoossa D-HH. Valitettavasti kuten monet merkit, myös Elomi harrastaa kuppikokojen karsimista sitä mukaan kuin ympärysmittakin kasvaa: koossa 105 isoin kuppi on DD. Tämä on harmillista, mutta onneksi Elomilla on sentään perinteisemmissä malleissa tarjolla laajempaa kokovalikoimaa.

Vaikka kyseessä onkin plunge, sitä ei tule sekoittaa push up -liiviin, jonka tarkoitus on luoda toppauksien avulla houkutteleva rintavako. Valentina on mielestäni ennen kaikkea arkiliivi: oikeassa koossa rintavakoa ei synny juuri lainkaan ja rintojen muoto on hyvin luonnollinen. Valentina itse asiassa mielestäni saa rintani näyttämään jopa hieman tavallista pienemmiltä, joten se on usein valintani töihin.

Liivissä on kauniita yksityiskohtia, ja stretch-pitsi saa sen istumaan hyvin monen muotoisille rinnoille. Alla olevasta kuvasta näkee myös, kuinka liivin keskiosa on tiukasti kiinni rintakehässäni antaen rinnoilleni tukea. Mikäli keskiosa on irti rintakehästä, tuki häviää lähes kokonaan: silloin rintaliivit ovat lähinnä hattuna rintojen päällä. Keskiosa sen sijaan ankkuroi liivit kunnolla torsoon kiinni.



Sivukuvasta näkyy liivien antama muoto, joka on omaan makuuni hieman liian 50-lukulainen. Pidän itse eniten täysin pyöreän muodon antavista liiveistä. Tämä ei kuitenkaan ole minulle ongelma, sillä käytän aina aluspaitana tiukkaa toppia, joka pyöristää näissäkin liiveissä rinnan muodon kauniiksi.

Valentinasta onkin syystä tai toisesta tullut minulle erittäin käytetty arkiliivi. Aluksi olkaimien ja kupin alaosan materiaalit tuntuivat hieman jäykiltä
herkällä ihollani, mutta muutamien käyttökertojen jälkeen ne ovat pehmentyneet juuri sopiviksi. Liivin ulkonäkö sopii mielestäni mainiosti arkeen: se on hieman hauskempi kuin yksiväriset liivit, muttei tunnu liian hienolta. Liivissä printtinä olevat ruusun terälehdet eivät ole ehkä ominta minua, mutta ne ovat ehdottomasti raikas tuulahdus plussakokojen rintaliiveissä!

Suosittelen tässä liivissä ottamaan saman koon, jota käytät esimerkiksi Panachessa tai Curvy Katessa. Jotkut tarvitsevat plunge-malleissa yhtä kokoa isomman koon, joten siihen kannattaa varautua: Panachessa kokoni on 90H, mutta tässä liivissä voisin hyvinkin käyttää kokoa 90HH.

Elomilla on useampikin plunge-malli, joiden uskon istuvan varsin samalla lailla kuin Valentina. Bettystä puuttuu Valentinan stretch-pitsi, joka parantaa istuvuutta, mutta katsokaa miten upea se on! Keväälle on tulossa myös Valentinaa uudessa väriyhdistelmässä.




Bettyä on tulossa myös mustana ja Elomi tuo markkinoille ensimmäisen yöpaitansa. Olen niin innoissani tästä! Ehkäpä vielä joku päivä Elomi tuo markkinoille hepeneiden lisäksi kaarituettomia tuellisia yöpaitoja...?


In English: I received the Elomi Valentina in 40H from a lovely Finnish online bra boutique Lumingerie. This is my first review of an item I received for free, so I want to take a moment and write about my thoughts on samples I get because of my blog.

All the opinions on my blog are my own. Even if I received a bra for free, I would never accept the company telling me what to write on my blog. When I review an item I received for free, I review it exactly the same way I would if i paid the full price.

 So now, back to bras. First, check above how lovely plunge designs Elomi has made! I'm especially excited about the babydoll since it makes me hopeful that someday Elomi might start making wireless loungewear like Freya does...

Plunge styles are pretty much the only option I can wear since my breasts are so close-set. In bras that have higher central gores, I always find the gore pressing against my breast tissue a bit and after a long day it gets really painful.

The Valentina does not have this issue. Even though this is a plunge style it's definately not a very cleavagey bra in the right size! I find it almost minimizes my bust a bit and the shape is natural and quite low. That is actually why I like it so much! It's a very good bra for days when I want to make my breasts look a bit smaller. However, I believe that this bra would give an amazing cleavage and uplift if it was available in a padded style as well!

The shape is a bit pointy and low. However, I always wear a tight camisole under my clothes and I have noticed that the shape is pretty rounded with the camisole. So this is definitely not an issue for me.
 
At first the materials felt a bit stiff but they softened with wear. The stretch lace accommodates different breast shapes and I love the rigid straps. I think that this will be a perfect hard worker in my bra wardrobe, but I don't think it would suit very well for evening wear because of the lack of cleavage.

The rose print isn't my favourite, but I think it's a very refreshing look in the plus size bra market! I'm also thrilled to have a true plunge bra, since Ewa Michalak's are quite high in the central gore in my size. I have little experience in Elomi, but the cup and band seem true to size.

Tuesday, November 6, 2012

Miksi sinun EI kannata mennä rintaliiviliikkeeseen? / Why you should NOT get fitted by a professional?

On olemassa paljon syitä, miksi rintaliiviliikkeet ja niiden myyjät ovat mainioita. He yleensä tuntevat myynnissä olevat liivit, ovat nähneet paljon erikokoisia ja -muotoisia rintoja ja saattavat parhaassa tapauksessa jopa tietää, mitä tekevät. Valitettavasti on olemassa vielä enemmän syitä olla menemättä rintaliiviliikkeeseen ja opiskella rintaliivien oikeaoppista istuvuutta ihan itse.

Et voi tietää oletko hyvässä liikkeessä, ellet tiedä jotain rintaliivien istuvuudesta itse
Hyvä rintaliivimyyjä
  • ei tarjoa sinulle ympärykseltään liian isoja liivejä. Mikäli myyjä mittaa sinut, sinun tulisi käyttää KORKEINTAAN rintakehän ympäryksesi mukaista kokoa. Mikäli tiukka mittasi rintojen alta on vaikkapa 75 cm, oikea kokosi ei voi olla 80. Sen sijaan se todennäköisemmin on 65 tai 70, joskus myös 75. Tämä sen takia, että rintaliivit ovat venyvää materiaalia ja lisäksi rintakehäsikin antaa hieman myöden. Tiukka ympärys antaa rinnoillesi sen tuen, jonka ne tarvitsevat.
  • ei koskaan luota pelkkään mittanauhaan, vaan katsoo myös liivien istuvuutta.
  • ei koskaan yritä myydä sinulle liivejä, joiden selkäosa nousee niskaa kohti
  • ei koskaan yritä myydä sinulle liivejä, joiden keskiosa ei nojaa tiukasti rintakehääsi
  • ei koskaan yritä myydä sinulle liivejä, joissa rintasi pursuavat kupeista
  • tarkistaa aina, että kaikki rintakudoksesi on liiveissä. Hän pyytää sinua nojaamaan eteen ja käsillä vetämään kaiken kudoksen kainaloista kuppiin.
Jos et tiedä näitä tärkeimpiä seikkoja, et myöskään osaa arvioida, onko myyjä oikea asiantuntija.

Ei ole olemassa todistusta, joka kertoisi rintaliivimyyjän asiantuntemuksesta
Pelkästään se fakta, että ihminen on töissä rintaliivejä myyvässä liikkeessä, ei tee ihmisestä asiantuntijaa. Ei, vaikka kyseessä olisi pienenpieni putiikki, joka mainostaa asiantuntevuuttaan.

Rintaliivien sovitus ei ole rakettitiedettä
Opit sen helposti itsekin, kun näet hieman vaivaa. Yllä olevien vinkkien avulla olet jo pitkällä! Lue lisäksi blogini alkutaipaleen tekstejä sekä muita blogeja, mikäli englanti on hallussasi.

Rintaliivimyyjien tarkoitus on myydä
Monissa liikkeissä on tärkeämpää saada liivit myytyä kuin saada asiakkaalle tietoon oikea koko, jotta voisi mennä muualle etsimään. Tämä on markkinataloudessa itsestäänselvyys: sinun kannattaa vain olla tietoinen siitä.

Edit: Haluan vielä korostaa, että paras yhdistelmä olisi, jos nainen itse opiskelisi rintaliivien perusteita ja löytäisi erinomaisen rintaliiviliikkeen myyjän avukseen. Suomessa en ole vielä erinomaisiin rintaliivimyyjiin törmännyt, joten suosittelen suomalaisille naisille ensisijaisesti aiheen itse opiskelua.

In English: There's a lot of reasons why you SHOULD trust an expert when it comes to bra fittings. They have seen a lot of women and different breast shapes and sizes, they know the bras they're selling and if you're lucky, they really know what they're doing. Unfortunately, there's more reasons why I recommend studying bra fitting yourself instead.

There's no way to know if you're going to a good fitter or a bad fitter unless you know things about bra fitting yourself
There are signs that can tell you that a fitter knows something about bras.
  • She should not add inches to your underbust
  • She should not trust solely on measuring tape but also check how the bra fits
  • She should NEVER try to sell you a bra that has a central gore not lying your ribcage
  • She should NEVER try to sell you a bra that has the band riding up
  • She should NEVER try to sell you a bra that gives you the quadraboob
  • She should always check that all the breast tissue is inside the cup by asking you to pull your tissue in the cup from the armpits
However, unless you know these are a few things to look in a good fitter, you don't know if your fitter is any good. That's the basic problem. I suggest you always check for these signs IF you decide to get fitted.

There's no certificate to prove that your fitter is educated and aware of how a bra should fit
You wouldn't go to a doctor without a certificate to prove his/hers education, would you? Then, why should you trust your precious breasts with someone who has nothing to prove theirs. The fact that someone works in a bra boutique does not make them experts. Knowledge, education and interest make experts.

Bra fitting is not rocket science
Even though the world of bras and fitting might seem a bit overwhelming, you can easily study the basics yourself. I suggest you read some bra blogs (check my blogroll). Most of them have posts on the basics of bra fitting. Believe me, you'll learn quickly!

The fitters job is to sell
I don't want to blame all bra fitters, I know that there are many excellent ones out there! But the fact is that most companies want to sell more than they want to sell well fitted bras. This is something you should be aware of.

Edit: I want to make clear that I do think that the combination of a knowledgeable customer and a great fitter is ideal. However, I would never suggest a woman to NOT study bras and only trust the fitter because of the reasons I wrote above.